Fiberoptiska stadsnätet

Varför fiber överhuvudtaget?

Är ditt hus anslutet till Insat Net idag kan du redan få alla tjänsterna som t ex 100 mbit Internet. Det kan du alltså redan få med nuvarande kopparkabel! Fördelen med fiber är att den teoretiska kapaciteten är ännu högre och genom färre komponenter i leveranskedjan blir driftsäkerheten bättre. Så är du redan inkopplad till Insat Net får ditt behov styra om du är nöjd med nuvarande anslutning eller önskar fiber.

Hos oss får du lokal support

Det innebär att vi har två lokala supportkillar som gör hembesök. För ibland är det inte lätt att hålla ordning på tekniken hemma. T ex kan din router eller ditt mailprogram krångla. Våra hembesök brukar vara väldigt uppskattade!

TV med Insat Net över fiber

Med Insat Net kan du kolla på TV precis som du gör idag. Vi kopplar på ditt TV-nät i huset. Har du tidigare haft Insat Net eller en antenn på taket kopplad till uttag i flera rum kommer möjligheten finnas att koppla på dessa och kolla på TV som vanligt.

Vi erbjuder både analog-TV och digital-TV. Vill man ha digital-TV med oss krävs nästan alltid bara en CA-modul som du stoppar in i TV:n. Du slipper således en extra fjärrkontroll samt avgift för en box som kan ligga på uppemot 1500 kronor.

I många fiberstadsnät erbjuds inte detta alternativet. Då behöver du en box till varje TV. Tekniken man blir tvungen att använda kallas IP-TV. Har man IP-TV använder man dessutom bandbredden på sitt internet när man kollar på TV.

I övrigt skiljer det inget i kvalité på bilden mellan IP-TV som vissa använder och DVB-C som vi använder.

Hur går installationen till?

Är du redan kund hos oss idag är chansen stor att du har rör hela vägen in till ditt hus. Vi behöver därför knappt gräva för att göra en fiberinstallation till dig. Vi drar in två fiber hela vägen in till ditt hus och kopplar till en fiberkonverter som du sedan får ditt internet och din tv från. Detta sätt att bygga fibernät kan kallas FTTH eller fiber to the home. Fiberparet du har i huset kommer i en del att gå hela vägen till en kopplingspunkt i Bjärred.

Har du routern redo när vi gör installationen hjälper vi dig med en enklare installation. Om du inte hinner ordna en router till installationstillfället eller om du har mycket extraarbete du vill ha hjälp med erbjuder vi tjänsten datorfixaren för 500 kr/påbörjad timme. Du behöver alltså inte tänka på någonting!

En PDF över kopplingsschemat finns HÄR.

Skärmavbild 2015-10-03 kl. 16.15.35

design by UnikGrafik.se