Nyheter

 


 

2017-10-30 INFORMATION OM OMLÄGGNINGEN I BJÄRRED

 

Har du fått vårt brev angående omläggningen som sker i Bjärred 2017-11-01?

Mer info finns på bjarred.sydantenn.se

 

 

Sydantenn har köpt vår verksamhet!

Efter att under 25 år byggt upp stadsnätet i Bjärred känner  vi att det är dags att tillföra ännu mer resurser i konkurrensen med kommunala Kraftringen.

2016 blev all time high i omsättning och anslutna kunder för oss vilket vi tackar alla kunder för.

Sydantenn som har 35 000 kunder och omsätter över 100 Mkr ger nu större möjligheter att utveckla tjänster och service ännu mer. Det känns därför helt rätt att ta steget nu.

 

 

-03-29: C MORE Live 2, 3 & 4 har bytt frekvens – kanalsökning krävs.

C More Live 2, 3 & 4 har bytt sändnings-frekvenser. Saknar du dessa kanaler måste du göra en ny kanalsökning!

 

 

SVT började sända uppläst text 2017-01-17

SVT sänder ”uppläst text” på vissa av sina kanaler. Om man ej önskar detta måste man ställa in detta. Exakt hur man gör beror på vilken TV/digitalbox man har. SVT har skrivit om detta på sin hemsida – se följande länk: Klicka här för att få veta mer

Använder du t.ex. digitalbox Dilog DC235-HD, tryck röd knapp, välj ljudspår med pilarna, bekräfta med OK.
Använder du CA-modul är det TV’n som styr hur du ställer in.

TV12 , TDC samt Kanal 9 ingår nu för alla med Tilläggsutbudet TV

 

Hur bestäms priserna i ett öppet stadsnät?

Nätägaren tar den största delen av din abonnemangsavgift och flera operatörer får den lilla delen. För den mindre summan ska operatören sköta servicen. Om nätägaren höjer priset till operatörerna på samma sätt som t ex taxan på fjärrvärme blir operatörerna tvungna att höja priset till dig som slutkund. Oavsett konkurrensen i nätet. Vi har haft samma pris på Internet sedan 1997 då vi startade med Internet. Det som förändrats är att vi successivt höjt kapaciteten för samma pris.

Vad är det för skillnad på TV-mottagningen i ett öppet stadsnät och Insat Net?

- I ett öppet stadsnät måste du ha ett datauttag till varje TV. Du behöver också ha en extern digitalbox och extra fjärrkontroll till TV:n. Med vår fiber kan du fortsätta titta på TV som idag via TV-uttag. Du kan alltså titta på TV både analogt och digitalt samtidigt och behöver inte han någon extern digitalbox och fjärrkontroll även om du tittar digitalt. Dessutom finns det danska kanaler i utbudet! Det kan vi göra genom att vi ger varje hushåll två fibertrådar och har en smartare mediakonverterare (fiberdosa i huset).

 

Varför har Insat Net så bra pris på en fiberinkoppling?

Det har vi tack vare att vi under mer än 20 års tid lagt ner rör i marken i Bjärred. Rören använder vi för att dra fiber i. Det blir enklare än att gräva nytt!

Varför fiber överhuvudtaget?

Är ditt hus anslutet till Insat Net idag kan du redan få alla tjänsterna som t ex 100Mbit Internet. Det kan du alltså redan få med nuvarande kopparkabel! Fördelen med fiber är att den teoretiska kapaciteten är ännu högre och genom färre komponenter i leveranskedjan blir driftsäkerheten bättre. Så är du redan inkopplad till Insat Net får ditt behov styra om du är nöjd med nuvarande anslutning eller önskar fiber.

Vi har nu uppdaterat Frågor & Svar här på hemsidan med bättre information om hur du konfigurerar din mailklient i t ex en I-phone


 

Med Insat Net digital-TV får du bättre bild på din platt-TV                                            

För att se vårt Tilläggsutbud digitalt behöver du en inbyggd digitalbox av typen DVB-C i TV:n plus en CA-modul och ett programkort. Med digital-TV kan du fortsätta titta analogt på dina andra TV-apparater. Programkortet kostar 39:- per månad.


 

Nu erbjuder vi 100Mbit Internet till alla hus som är inkopplade på stadsnätet i Bjärred och Habo Ljung oavsett om du har koppar eller fiber.

 


 

Nu kan du ha extra digitalkort på Viasat sport och Viasat Golf

Viasat sportpaketets extrakort kostar 99:- per månad. Då kan du ha hur många digitalkort som helst hemma hos dig. Golfkanalens extrakort kostar 49:- per månad. De digitala programkorten kostar 39:- per månad från oss så avgiften för viasatkanalerna tillkommer för dig som vill ha tilläggskanalerna ovan. De övriga viasatkanalerna kan du inte få extrakort till.

Nu ingår C More paketet på två av dina programkort utan extra kostnad.

Det innebär att för dig som tittar digitalt på två TV apparater och beställt C More så kan du se kanalerna på bägge TV apparaterna s. k Tvillingkort.

Vi erbjuder stolt digitalboxen DILOG DC-235HD. Boxen stöder alltså HD, har PVR (programinformation) och en USB-port. Därmed går det att ansluta en separat hårddisk och spela in dina favoritprogram.

Priset är 995:- . Boxen stödjer Cryptoguard som är vår kodningsstandard. Till boxen går det koppla en hårddisk via USB-ingång och få inspelnings- och en timeshift-funktion. Anslutningskabel till TV från boxen går via HDMI. Kabeln ingår inte utan köps på t ex Kjell & Company.

design by UnikGrafik.se