Telefoni

Med telefoni från Insat Net går dina samtal över stadsnätet vilket gör att du inte behöver använda telefontrådarna. Därmed slipper du dyr nätavgift och får lägre samtalstaxa.

Känner du att din telefonräkning består av höga fasta nätavgifter och relativt få samtal? Då är Insat Net telefoni rätt för dig. Men även långprataren sparar pengar eftersom vi har fast pris på telefoni i det fasta nätet (Sverigesamtal) oavsett hur länge du pratar. Läs mer nedan.

Spara pengar på telefonin.

Nu bjuder vi på nätavgiften på telefoni helt för dig som har Internet, Tilläggsutbud TV och telefoni från oss. Har du inte Tilläggsutbud TV och vår Internet tillkommer nätavgift på 69:-/månad på samtalstaxan.

För de som har Telia fast telefoni kallas deras nätavgift för Telia Bas. Den kostar 165:- per månad. Deras telefonsvarare kostar 10:- per månad och nummerpresentatören kostar 20:- per månad. Det ger 2 340:- per år och sedan kommer lägre samtalstaxan till ovanpå det beloppet.

Vi tar noll (0:-) kronor för ovanstående tjänster för dig som har TV, Internet och vår fasta telefoni. Du betalar bara för samtalstaxa hos oss och sparar alltså in 2 340:- per år på vår telefoni!

Vår samtalstaxa är också lägre.  Te x kan du med vår Fasttaxa 99:- ringa hur mycket du vill i det fasta telenätet för 99:- per månad.

 

För att beställa telefoni skriver du ut avtalet på nedanstående länk

Skicka in det med posten, stoppa det i faxen eller scanna och maila in avtalet. Porteringen av ditt telefonnummer tar upp till 2 veckor. Skriv till om du vill att posteringen ska ske speciell dag.

Beställning telefoni

Nu finns även en telefoni-app för dig med mobiltelefon som använder Android

I samarbete med vår telefonipartner Telavox i Lund laserar vi stolt en app till Android-telefon för dig som har Insat Net fast hemtelefoni.  Med appen i din mobiltelefon kan du ringa för hemsamtalstaxa även t ex utomlands när du har tillgång till ett trådlöst datanätverk (wifi).

Bor du t ex på ett hotell med wifi klickar du på insatnet-appen på telefonen och knappar in telefonnumret som om du var hemma. Samtalstaxan blir också samma som hemma! Oavsett var du är!

Appen kommer att kunna laddas ner till din mobiltelefon  kostnadsfritt.

Telia höjer nätavgiften till 165:- per månad. Anledningen är ökade nätkostnader.

Det gör vår bredbandstelefoni ännu mer förmånlig. Vi har noll kronor för dig som har vår Internet och Tilläggsutbud TV.

Har du också fått en kvartalsräkning från Telia på telefonin?

Jämför med vad det kostar att ringa med Insat Net!

Du sparar 495:- på Telia Bas (165:-x3). Därmed sparar du 1 980:- per år!

Du sparar in 30:- på telefonsvararen. Det ger 120:- på ett år.

Dessutom är samtalstaxan hos oss billigare.

Prisjämförelse samtal till fasta nätet:

Telia                                           Insat Net

Öppningsavgift 0,45:-                           0,45:-

Samtalstaxa 0,23:-/minut                    49:-/månad fast taxa alternativt 99:-/månad utan öppningsavgift

Telefonsvarare

Med telefoni från Insat Net ingår telefonsvararen utan kostnad. Du aktiverar telefonsvararen under Mina sidor och Vidarekoppling.

Den bredbandstelefoni som Insat Net tillhandahåller är en ersättare till din befintliga telefoni via Telias telefontrådar. För att ringa med bredbandstelefoni använder du dina vanliga telefoner hemma och du kan behålla ditt gamla telefonnummer. Fördelar med telefoni från Insat Net är att du får lägre kostnader samtidigt som du på ett enkelt sätt får överblick över din telefoni och kan styra den via Mina sidor på vår hemsida. För att kunna ha telefoni från Insat Net måste du ha någon av våra Internettjänster.

Prislistor

Privat Flatrate 49

Privat Flatrate 99

Såhär fungerar det:

Koppla in telefonidosan/modemet till ett multimediauttag (TV-uttag).

Från telefonidosan/modemet kopplar du sedan en telefonsladd till första telejacket hemma. Då kan du använda husets alla telejack och telefoner som tidigare.

Du kan också, eller alternativt, koppla in t.ex. en trådlös telefon direkt i telefonidosan/modemet.

Har du ett villalarm till huset kopplat till larmtjänst bör du lyssna med larmleverantören vad som krävs för att larmet ska fungera även med bredbandstelefoni.

Förmånlig kampanj på Telefoni

  • Gratis Nummerpresentation, spara 20 kronor/månad
  • Låga samtalstaxor
  • Insat Net tar ett helhetsansvar för leveranserna och driften av TV, bredband och telefoni
  • Du ringer gratis till alla med Insat Net bredbandstelefoni
  • Du får alla abonnemang samlade på en faktura
  • Du får fri tillgång till ”Mina sidor” på vår hemsida där du enkelt kan se vilka samtal du ringt, samtalskostnader, göra vidarekopplingar etc.
  • Du kan välja att samtalen automatiskt kopplas till din mobiltelefon vid eventuella driftstörningar
  • För att ha telefoni från Insat Net måste du ha någon av våra Internettjänster.

För att ha telefoni från Insat Net krävs att du har vår Internettjänst.

Två bra telefoniprodukter

1. Fasttaxa 49 innebär att du kan ringa hur mycket du vill i det fasta nätet för 49:- per månad inkl. moms. Uppkopplingsavgfit tillkommer med 45 öre per samtal till det fasta nätet. Kostnad för mobil-, betal samt utlandssamtal tillkommer.

2. Fasttaxa 99 innebär att du kan ringa hur mycket du vill i det fasta nätet för 99:- per månad inkl. moms. Uppkopplingsavgfit ingår. Kostnad för mobil-, betal samt utlandssamtal tillkommer

Jämför kostnaderna

Telia Bas Insat Net
Inträdesavgift 975 kr 495 kr
Flyttningsavgift 450 kr 0 kr
Överlåtelseavgift 500 kr 0 kr

* 69 kronor nätavgift gäller dig som har Insat Net bredband. Har du Tilläggsutbud TV, Internet och telefoni är nätavgiften 0 kr/månad.

För att beställa och se pris- samt avtalsvillkor går du in på ikonen Beställ

Med bredbandstelefoni kan du ringa som hemma fast borta

Kopplar du en PC till bredband kan du med gratisprogrammet X-lite ringa och ta emot samtal via datorn med samma abonnemang och telefonnummer som hemma även är du är på resa långt iväg.

Säg inte upp ditt gamla telefoniabonnemang

Vi löser uppsägning. och eventuell överflyttning av ditt gamla telefonnummer. Säger du upp ditt nuvarande abonnemang själv finns risk att din gamla operatör låter ditt telefonnummer försvinna. Då kan inte vi flytta över (portera) det till ditt abonnemang hos oss.

Mina sidor

Under Mina sidor här på hemsidan kan du styra din telefoni. Du kan t ex göra vidarekopplingar, kolla vilka samtal du missat eller lära dig mer om hur du t ex lyssnar av din telefonsvarare. För att få handhavandeinformation när du loggat in på Mina sidor klickar du på den blå infoknappen

Saknar du inloggningsuppgifterna så mailar du info@insatnet.nu från din hemmailadress.

Nedan svarar vi på de vanligaste handhavandefrågorna:

Hur lägger jag in meddelanden på telefonsvararen?

Ring 0770-33 99 22. Lösenordet skapar du i Mina sidor under ”Min profil”. Du kan också maila info@insatnet.nu och be att få det.

Hur lyssnar jag av meddelanden på min telefonsvarare?

Svar: Slå 133 (inga fyrkanter eller stjärnor)

Hur lyssnar jag av min telefonsvarare när jag är bortrest?

Svar: Ring 0770-33 99 22. Lösenordet skapar du i Mina sidor under ”Min profil”.

Hur ändrar jag hälsningsfras när jag är bortrest?

Svar: Ring 0770-33 99 22 och följ instruktionerna.

Hur ändrar jag antalet signaler innan telefonsvararen går på?

Svar: Logga in i Mina sidor och klicka på Vidarekoppling i menyn till vänster. Under Statiska vidarekopplingar ökar du tiden i rutan bredvid rutan Obesvarat. (20 Sek är standard)

Såhär fungerar ditt villalarm kopplat till larmtjänst tillsammans med vår telefoni

Larmdosor kommunicerar med toner precis som moderna telefoner när de ringer upp. Tonerna kallas DTMF-toner och egentligen består varje siffra eller symbol av två sammansatta toner som i olika kombinationer ger ett visst tecken. På en vanlig telefon finns det 12 knappar som var och en har sin DTMF-ton (0-9 samt * och #). I DTMF-standarden finns även bokstäverna A, B, C och D och alltså sammanlagt 16 olika tecken. Larmdosan ringer först upp larmnumret precis som om den vore en telefon eller ett modem. När larmcentralen svarar börjar larmdosan skicka DTMF-signaler för att tala om vilken typ av larm det är och information om vilken abonnent som skickar larmet. Larmcentralen svarar på detta med DTMF-toner för att tala om för larmdosan att centralen förstått larmet vilket kallas att larmet kvitteras.

Vårt modem med inbyggd telefonifunktion har stöd för alla 16 DTMF-tonerna i båda riktningarna och ska därför fungera med alla DTMF-baserade larmsystem. I de fall larmföretaget ändå får problem med synkningen brukar vi byta så att du får separerata modem för Internet och telefoni och då brukar det fungera bra.

Vad betyder lamporna på modemet?

- Powerlampan betyder att strömmen är påslagen dvs sladden sitter i väggen.

- RX alternativt DS  (Rx) betyder att det skickas information downstream (hem till modemet).

- US (Tx) betyder att det skickas information upstream (från modemet)

- Online betyder att modemet har kontakt med Internet.

Samtliga lampor ovan ska lysa med fast sken när allt funkar.

Link betyder att modemet har kontakt med din dator eller router. Denna blinkar när du är uppkopplad.

Tel 1 och/eller 2 ska lysa med fast sken men blinkar då du lyfter luren om du har bredbandstelefoni.

design by UnikGrafik.se